All in One SEO Pack en popüler SEO eklentilerinden ve en iyi WordPress eklentilerinden birisidir. Bunun en belirgin sebebi kurulum sırasında fazla zorlanmadan standart ayarlar üzerinde fazla oynamaya gerek olmamasıdır. SEO konusunda bilgili olmasanız bile All in One SEO Pack eklentisini kurarak SEO açısından oldukça olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Öncelikle ilk adımımız eklentiyi kurmak olacaktır. All in One SEO Pack eklentisi siteye iki ayrı biçimde kurulabilir.
İlk yöntem sitenin yönetim panelinde olan eklentiler kısmında yeni ekle kısmından All in One SEO Pack eklentisini aramaktan geçer. Arama sonuçlarıyla bulduğumuz All in One SEO Pack eklentisini “şimdi kur” seçeneğiyle kurmaya başlarız.
İkinci yöntemimiz ise All in One SEO Pack adresinden indirilen eklentiyi RAR’dan çıkararak FTP programıyla sitenin wp-content/plugins dosyasına yükleriz. Daha sonra yeniden admin panelinden eklentiler kısmından All in One SEO Pack eklentisi etkinleştirilir.
Eklentiyi etkinleştirdikten sonra karşımıza yönetici panelinde All in One SEO Pack kısmında üç farklı seçenek çıkacaktır. General Settings, Performance ve Feature Manager üç seçeneğimizdir. İlk işimiz Feauture Manager kısmındaki bazı bölümleri aktifleştirmek olacaktır. XML Sitemaps ve Social Media bölümlerini etkinleştirdiğimizde yan kısımdaki menüde bunlar çıkacaktır.
General Settings kısmıyla ilgili açıklamalar geldiğimizde ise işe bu kısımda yer alan seçenekleri açıklamakla başlamamız gerek:
I enjoy this plugin and have made a donation: Eklenti sahibine bu kısımla bağışta bulunarak eklentinin geliştirilmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Cononical URLs: Cononical URL gerçek hayattaki gibi Google’da sigorta işlevi görür. Ulaşılamayan URL gibi baş belası sorunlar Google’da başınıza iş açar. Bu nedenle bu kısmı işaretlemenizde fayda vardır.
Log İmportant Events: Bu seçenek gün içinde oluşmuş hataları bir dosyaya kaydeder. İlerleyen zamanlarda sorunlar çıkarabilecek bu hatalar bu seçenek sayesinde önlenebilir.
Use Original Title: Eğer standart kurulum kullanıyorsanız bu seçeneğin aktif olmasını bekleyemezsiniz. Temanız veya diğer eklentileriniz Meta Title konusunda karmaşaya neden oluyorsa bu özelliği kullanabilirsiniz.
Home Keywords: Bu kutuya sitede bulunan anahtar kelimelere aralarına virgül konularak yazılır. Google anahtar sözcüklerin aramalarda kullanılmadığını belirtmiştir ancak yine de bu kısmı doldurmanızı öneririz. Çünkü Google anahtar kelimeleri şu an kullanmıyor olsa da ileriki zamanlarda bu kararla ilgili bir değişiklik yapabilir. Yirmi ile otuz sözcük girmenizi tavsiye ederiz.
Home Title: Bu kısım ana sayfanızın başlığını hazırladığınız kısımdır. Eklenti size standart bir şablon sunmaz. Bu nedenle kendi isteğinize göre bu kısmı tamamlamalısınız. Anahtar sözcükler bulunacak şekilde 70 karakterden oluşan title kısmını bu bölüme yazmalısınız.
Home Description: Bu kısım ile açılış sayfanızda Meta Description seçebilirsiniz. Yapacağınız site açıklamasının açılış sayfasıyla ilgili olmasına dikkat ediniz. 156 karakteri geçmeden site başlığında kullanılan anahtar kelimelerin yer aldığı bir yazı oluşturmalısınız.