Yeni algoritmaların hayata geçmesi ile birlikte, SEO çalışmaları için de farklı metotlar uygulanmaya başladı. Bu metotlardan birisi de paravan blog ağıdır. Sıralamalarda üst taraflara yerleşmeyi başaran sitelerin büyük bir çoğunluğu SEO çalışmalarında paravan blog ağından faydalanmaktadır. Bu sistemde basit olarak, ana sayfamızı destekleyen alt bloglar oluşturuyoruz. Peki, ücretsiz olarak açabileceğimiz paravan blog servisleri nelerdir? Bu sorunun cevapları arasında ön plana çıkan isim WordPress.com olmaktadır.
Dünya çapında milyonlarca sitenin altyapısını oluşturan WordPress, ayrıca ücretsiz blog hizmeti ile de çalışmalarını sürdürmektedir. “.wordpress.com” uzantılı siteler açabilme imkanını kullanıcılarına sunan sistem, bu hizmeti de ücretsiz olarak sağlamaktadır. Paravan bloglarınız için kullanabileceğiniz site arayışında iseniz WordPress sizin için oldukça ideal bir çözüm yoludur. Bu derece sık kullanılan servisin bize ne gibi faydaları var?
Öncelikle, panel bakımından incelediğimiz zaman bizlere harika çözümler üreten WordPress ile sınırsıza yakın imkanlara sahip olmaktayız. Sunucunuz ile özel domaininize kuracağınız scriptten küçük çapta farklılıkları olan ücretsiz sürümde, birçok ayarı rahatlıkla yapabilirsiniz. Normal panele ek olarak birçok fonksiyonda eklenmiş durumda. WordPress onaylı temaları, eklentileri vs. rahatlıkla kullanabiliyor olmanız da büyük bir artı sizin için.
Servisi kullanarak paravan blog ağı kurmak istiyorsanız birçok aşamayı uygulamanız gerekir. Bu aşamalar daha çok, size servisin geri dönüşünün daha verimli olmasını sağlamaktadır. Öncelikle, paravan blog ağında sağlam bir altyapı oluşturmak istiyorsanız sadece WordPress ile bağlı kalmamalısınız. Harici blog servislerini de kullanabilirsiniz. Ayrıca bu blogları ara ara birbiri ile bağlamalı, bloglar arası linkler göndermelisiniz.
WordPress ile açacağınız bloglarda SEO ayarlarını yapabileceğiniz menüler yer almaktadır. Bunları en iyi şekilde yaptıktan sonra içerik eklemeye başlayabilirsiniz. Siteyi açtığınız gibi linkleri gömmek yerine, yavaş yavaş yapmanızda fayda var. Örneğin, ilk bir iki hafta boyunca ana sitenize link çıkmak yerine sadece içerik ile bloglarınızı doldurun. Ardından yavaş yavaş linklendirme çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Fakat olabildiğince sabırlı davranmalı ve paravan blog ağınızdan maksimum verim almaya çalışmalısınız. Aksi takdirde, doğal olmayacak çalışmalar yaparak Google üzerinden ceza alabilirsiniz.