WordPress’te herhangi bir aksilik yaşanmasına karşı yedekleme yapmak çok önemli bir nokta. Bunun için belirli aralıklarla yedek alarak yaşanabilecek aksiliklerin önüne geçebiliriz. Veri tabanının çökmesi veya sunucuyla ilgili problemler ve daha birçok aksiliklere karşı, kısa kısa aralıklarla yedek almak, bu tür sorunların önüne geçmek için bir koruma yöntemi olabilmekte.
WordPresste yedekleme nasıl yapılır? Bunu birkaç yöntem ile WordPress’te bu işlemi birkaç farklı yöntemle yapabiliyorsunuz. Bunları şöyle sıralayabiliriz. Birincisi WordPress İçe aktar Dışa aktar özelliği, ikincisi Yedekleme eklentileri, üçüncüsü CPanel üzerinden yedek alma ve dördüncüsü FTP ve php MyAdmin’den elle yedek almak.
- WordPresste İçe aktarma Dışa aktarma özelliğinde, dışa aktar özelliğini kullanarak xml uzantısı olan yedeği ve FTP ile wp-content’in de yedeğini alın. Bu aşamaların ardından, yedekleri indirdiğiniz wp-content klasörünü kopyalamanız, sonra da tema ve eklentileri aktif hale getirmeniz gerekiyor. Sonra da.xml uzantılı yedeği WordPress kontrol paneline gelerek Araçlar-İçe Aktar-WordPress adımlarını takip edin. Artık yedeğinizi almış oldunuz.
- Yedekleme Eklentileri ileWordPresste yedekleme yaparak sizin kolay bir şekilde yedek almanızda yardımcı olmakta. Bunun için BackupBuddy, BackupWPFreeve WP DB Backup Manager gibi eklentileri kullanarak kolayca Wordpreste yedekleme yapma imkânını bulabilirsiniz.
- CPanel Üzerinden Yedek Alma özelliği ile de adres çubuğuna www.siteadresiniz.com:2082 yazarak yedek alabilirsiniz. CPanel’e giriş yaparak dosyalar sekmesinden Yedekleme Sihirbazı’na gelin ve yedekle diyerek devam edin. Tam Yedekleme yapabiliriz ya da Yedek Oluştur butonuna basarak işlemi tamamlayalım.
- FTP ve phpMyAdmin ile Manuel Yedek Alma ile de Web sitenizdeki dosyalarınıza ulaşmak için FTP yazılımı kullanmanız gerekmektedir. Bu yazılımlardan en kolayı FileZilla kullanmanız. Umarım bu yazımız faydalı olmuştur.